Misstänkt farligt föremål hittades i Alingsås

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagseftermiddagen hittades ett misstänkt föremål vid en gångväg i Alingsås. Polisen har spärrade av platsen och nationella bombskyddet kallades in.

– Det är ett vittne som hittat ett föremål som ser malplacerat ut, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Det var tidigt på fredagseftermiddagen som ett vittne kontaktade polisen angående ett misstänkt farligt föremål i ett grönområde i Alingsås. Polispatrullen på platsen kunde inte utesluta att det rörde sig om ett misstänkt farligt föremål och nationella bombskyddet har larmats till platsen.

– Det är någon typ av ihoptejpat, telefonaktigt föremål, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Området avspärrat

Polisen har nu spärrat av ett området ca 50 meter runt omkring det misstänkt farliga föremålet medan man inväntar bombskyddet.

– Vanligtvis spärrar man av en större yta, uppemot 200 meter. Men i detta fall rör det sig om ett väldigt litet föremål som bedöms vara mindre farligt, säger Christer Fuxborg.

Uppdatering 17:45: Nationella bombskyddet är klara med sin undersökning av föremålet och bedömningen är att det var ofarligt. Avspärrningarna är hävda och en anmälan gällande försök till allmänfarlig ödeläggelse kommer att upprättas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.