Foto: Oscar Magnusson/TT

Misstänkt mord i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Grannarna hörde skrik från lägenheten och larmade polisen. När polisen kom fram till lägenheten i Göteborg hittade de en död 35-årig kvinna. En man greps på platsen misstänkt för mord.

– Det är oklart vad som ligger bakom, säger Per Sahlgren, vakthavande befäl vid polisen.

Larmet kom till polisen klockan 21.27 på fredagskvällen. När polisen kom till platsen var kvinnan redan död.

– Någon granne hör något som låter som skrik. Då åker vi dit anträffar vi ett par i lägenheten och kvinnan är avliden, säger Per Sahlgren, vakthavande befäl vid polisen.

Mannen, som är i 45-årsåldern och enligt polisen har någon form av relation till kvinnan, greps på platsen. Åklagaren beslutade på lördagsmorgonen att anhålla mannen.

-  Lägenheten är avspärrad nu och vi håller förhör med närboende, vi väntar på tekniker och sedan fortsätter vi utredningsärendet med den gripna, säger Per Sahlgren.

Enligt polisen ska någon form av tillhygge ha använts. Den tekniska undersökningen samt förhör kommer att fortsätta under lördagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.