Man avliden efter skottlossning i Borås

Uppdaterad
Publicerad

Den man som hittades skottskadad i en bostad på Sjöbo i Borås på fredagskvällen har avlidit.

Polisen fick vid 21-tiden på fredagskvällen ett larm om skottlossning på Sjöbo i Borås. I en bostad anträffar man en skadad man i 55-årsåldern, som fördes med ambulans till sjukhus. Skadeläget var inledningsvis oklart.

– Vi larmades till plats kl.20.42 då boende i huset hade hört en kraftig smäll. När vi kom dit så anträffas en man med skottskador, men gärningsmannen var borta, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Efter ett tag kommer gärningsmannen, en man i 75-årsåldern, tillbaks till lägenheten och kan gripas odramatiskt.

55-åringen dog på sjukhus

– Vid 22-tiden på fredagskvällen fick vi vetskap om att mannen avlidit, men vi har haft svårt att få tag på anhöriga så därför går vi ut med att dödsbeskedet först nu när de är underrättade, säger Thomas Fuxborg.

Det är oklart hur de två männen känner varandra. Polisen har genomfört en teknisk undersökning på platsen.

– Den 75-årige mannen är nu anhållen misstänkt för mord, säger Thomas Fuxborg.

Begärd häktad

Under söndagen begärdes den 75-årige mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för brottet, enligt Åklagarmyndighetens presstjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.