Misstänkt mordförsök i Trollhättan – skadad man gick in på polishuset

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern kom vid 17-tiden på fredagen in på polishuset i Trollhättan med skador som polisen uppger kan vara knivskador. Mannen förts med ambulans till sjukhus.

– Han var skadad och de poliser som fanns på plats agerar snabbt och tillkallar ambulans, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

I väntan på ambulans så får polisen fram uppgifter om att händelsen kan ha inträffat i närheten av en närbelägen pizzeria.

– Ja, vi lyckas höra honom kort om vad som hänt och har spärrat av två möjliga brottsplatser i närheten, säger Stefan Gustafsson.

Flera gärningsmän

Enligt polisen ska det mannen även uppgett att det rör sig om ett antal gärningsmän. Ingen person har gripits i nuläget.

Vid 17:30 på fredagen uppgav polisen på sin hemsida att skadorna inte bedöms som livshotande.

Vid 19-tiden på fredagen meddelande polisen att insatsen avslutats men att förundersökningen fortsätter genom bland annat teknisk undersökning.

En förundersökning har inletts med rubricering försök till mord.

Polisen efterlyser vittnen till händelsen. Polisen skriver på sin hemsida att att alla iakttagelser och vittnesuppgifter från området kring tidpunkten är av intresse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.