Misstänkt skottlossning mot bostad i Skara

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot fredag avlossades skott mot en bostadsadress i Skara. Polisen har inlett en förundersökning om grovt vapenbrott och grovt olaga hot.

Vid midnatt i torsdags larmades polisen om en misstänkt skottlossning i Skara. Någon hade tagit sig in i ett trapphus i ett lägenhetshus och skjutit flera skott mot en ytterdörr.

– Ingen person är skadad och ärendet pågår. Vi håller förhör med vittnen och målsägande och tittar på de spår vi kan ha, säger polisens vakthavande befäl Martin Hallberg.

Kan finnas koppling till personer kända av polisen

Under natten till fredagen har polisen letat efter misstänkta och spärrat av lägenheten för teknisk undersökning.

Lägenhetsinnehavaren är inte känd av polisen sedan tidigare, och heller inte misstänkt för något brott. Dock finns det personer i lägenhetsinnehavarens närhet som är kända av polisen.

– Vi utreder vidare om motivet är kopplat till dessa personer, säger Caroline Karlsson, polisens presstalesperson.

En förundersökning gällande grovt vapenbrott och grov olaga hot har inletts. Ingen är i nuläget gripen för händelsen och polisen söker vittnen till händelsen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.