En kvinna och två barn hittades i september döda i en lägenhet i Göteborg. En man har gripits misstänkt för mord. Foto: Tomas Singer

Misstänkta trippelmordet – pappan är psykiskt sjuk

Uppdaterad
Publicerad

Den pappa i 40-årsåldern som sitter häktad misstänkt för att ha mördat sin fru och sina två små barn, är psykiskt sjuk, uppger GP.

Det var i början av september som en man ringde till polisen och sa att han har dödat sin familj. När polisen kom till platsen, en lägenhet i Göteborg, hittades en död kvinna och två döda barn.

Mannen som larmade fanns kvar i bostaden och kunde gripas misstänkt för att ha dödat din fru och sina två barn.

Lider av allvarlig psykisk störning

Nu har yttrandet från Rättsmedicinalverket kommit.

I utredningen framgår det att pappan begått de misstänkta gärningarna under påverkan av en allvarlig psykisk störning och att han lider av en allvarlig psykisk störning, uppger GP.

Tidningen skriver också att det i utlåtandet framgår att  mannen har ”behov av psykiatrisk vård som är förenad med frihetsberövande och annat tvång” och att det finns medicinska förutsättningar att överlämna mannen till rättpsykiatrisk vård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.