Skottlossningen i Angered tros vara gängrelaterad. Foto: TT

Polisen kallar in förstärkning

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 30-årsåldern som sköts till döds på torsdagsmorgonen var en ledande person inom en av de kriminella grupperingarna i Göteborg. Med två mord inom 12 timmar kallar nu polisen in förstärkning.

Den väpnade konflikten mellan de olika grupperingarna i Biskopsgården har pågått länge.

Nu bekräftar polisen till SVT Nyheter Väst att mordet på torsdagsmorgonen var gängrelaterat.

Skottlossningar i Göteborg

Mannen som mördades på torsdagsmorgonen på en parkeringsplats i Angered ska tidigare ha varit en ledande person inom ett av de kända kriminella gängen. Hans storebror blev ihjälskjuten för knappt ett år sedan, den 17 maj 2014, i en klubblokal i Hisings Backa.

Mannen har precis ha avtjänat ett nio månader långt fängelsestraff för grovt vapenbrott. Vapenbrottet gjorde han sig skyldig till i samband med en minnesstund fyra dagar efter att hans bror sköts till döds.

Den man i 55-årsåldern som sköts i Brämaregården är nära anhörig till unga medlemmar i en annan gänggruppering.

Förstärkning på väg

Polisen i Göteborg är hårt ansatta efter att två män skjutits till döds på mindre än 12 timmar.

– Det jobbas stenhårt här. Nu är en handfull utredare från en annan region på gång för att förstärka dem som redan jobbar med det här, säger Peter Adlersson, presstalesman hos polisen.

Det är många uppgifter som ska sammanställas, vittnen som ska höras och teknisk bevisning som ska undersökas. Flera patruller är på torsdagskvällen ute och knackar dörr.

Det är svårt att få människor att vittna när det handlar om gängvåld?

– Det är ju så. Men det kan räcka att någon lämnar en liten detalj, att man sett en person på en viss plats eller hur dörrhandtaget på bilen såg ut. Saker man själv inte tror är viktiga kan vara en värdefull pusselbit för oss, säger Peter Adlersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossningar i Göteborg

Mer i ämnet