Mordet begicks 2005. Foto: SVT

Förundersökning om mordet i tygbutiken Stuvkällaren läggs ned

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen fattade åklagaren beslut att lägga ned förundersökningen om mord på Marie Johansson i tygbutiken Stuvkällaren i Göteborg 2005.

Ärendet är preskriberat eftersom personen som kan misstänkas för brottet var 17 år då.

18 år efter att Marie Johansson mördades fick polisen en dna-träff på en sannolik mördare. I februari i år åkte en kvinna fast i självscanningen i en butik och topsades.

Ärendet preskriberat

Men trots träffen lägger nu åklagaren ned förundersökningen, då ärendet är preskriberat på grund av den misstänkta kvinnan endast var 17 år då mordet ska ha ägt rum.

– Efter en genomgång av utredningen kan jag konstatera att det inte finns något som ger stöd för att det finns andra gärningspersoner involverade i händelsen utöver den kvinna som avsatt DNA-spår och fingeravtryck på brottsplatsen. Brottet är preskriberat och därför läggs förundersökningen nu ned, skriver senior åklagare Ulrika Åberg i ett pressmeddelande.

I februari fick Marie Johanssonss mamma Christina Borén Johansson veta att polisen hittat en kvinna vars dna kunde kopplas till mordet. Hör henne berätta i klippet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Christina Borén Johansson hur det kännas att hennes dotters misstänkta mördare inte kan ställa till svars för brottet. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.