En ung kvinna knivskars så svårt att hon avled på ett boende i Mölndal. Foto: SVT

Misstänkt för mordet på HVB-hem är vuxen

Uppdaterad
Publicerad

Den person som misstänks för mord och mordförsök på ett HVB-hem i Mölndal är inte 15 år som tidigare uppetts, utan bedöms vara vuxen. Det visar en ny utredning som gjorts av Migrationsverket.

– Migrationsverket har gjort sin utredning på intervjubasis och kommit fram till att han är vuxen, säger kammaråklagare Linda Wiking.

Tidigare har åldern på den misstänkte angivits till 15 år, något som nu ändras. Den nya åldersbedömningen innebär att det vid ett åtal blir en vuxen person som ställs inför rätta. Och då spelar åldern roll.

Knivdåd i Mölndal

– Det får betydelse i brottsmålet om han är vuxen, bland annat för påföljden, säger Linda Wiking.

Läs mer: Knivhuggen på HVB-hem

Tidigare på torsdagen meddelades att åtalet mot mannen dröjer. Enligt åklagare Linda Wiking behöver man mer tid till förundersökningen. Fortfarande är också den unge mannens identitet oklar.

– Vi kommer att hålla fler förhör och dessutom inväntar vi svar från Nationellt forensiskt centrum angående tekniska undersökningar som genomförts, säger åklagare Linda Wiking.

Attackerade personal

Det var i slutet av januari som polisen larmades till ett HVB-hem för ensamkommande ungdomar i Mölndal. En 22-årig kvinna hittades mycket svårt knivhuggen och avled senare på sjukhus.

En pojke som uppgavs vara 15 år gammal och som bodde på hemmet greps misstänkts för dådet. Pojken som i samband med knivmordet övermannades av andra tonåringar på hemmet är dessutom misstänkt för mordförsök på en annan boende.

Åtalstiden förlängs med två veckor till den 25 februari. Den misstänkte ska sitta häktad med fulla restriktioner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdåd i Mölndal

Mer i ämnet