Foto: Joakim Eriksson

Moské i Borås eldhärjad

Uppdaterad
Publicerad

En byggnad som inrymmer en moské i centrala Borås eldhärjades i natt, men branden var snabbt under kontroll. Polisen har startat en förundersökning om mordbrand.

Polisen uppger dock att det är för tidigt att säga om branden kan ha varit anlagd.

– Vi har inlett en förundersökning gällande mordbrand för att tekniker ska kunna fastställa hur branden startade. Men det är inget som i nuläget tyder på att den är anlagd, säger polisens presstalesman Jenny Widén.

Moskébranden i Borås

Ingen människa skadades i branden i moskébyggnaden på Magasinsgatan, och det är oklart hur omfattande de materiella skadorna är.

Röken spred sig

Enligt räddningstjänsten startade branden i ett rum på nedre våningen i lokalen, som totalt har två våningar och en vind.

– Elden spred sig upp i taket från nedervåningen. Vi kunde släcka branden ganska snabbt men den övre våningen och vinden är rökskadad, säger Niklas Ignell, inre befäl på räddningstjänsten.

Larmet om branden kom till SOS klockan 03.04, och några minuter senare fick polisen larmet.

Under söndagen kommer platsen att spärras av och undersökas av polisens tekniker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Moskébranden i Borås

Mer i ämnet