Foto: Göteborgsoperan

Möte med världsstjärnan Nina Stemme

Uppdaterad
Publicerad

På lördag är det premiär på Göteborgsoperan för det nyskrivna verket Notorious där huvudrollen görs av världsstjärnan Nina Stemme. SVT Nyheter Väst träffade henne i samband med repetitionerna.

Nina Stemme är en av världens mest efterfrågade dramatiska sopraner och gör alla de stora rollerna på La Scala i Milano, Metropolitan i New York och Wiener Staatsoper.

Men hon har tagit sig tid att medverka i nyskrivna operan Notorious. Operan utspelar sig i Rio under andra världskriget och huvudrollen Alicia är skriven för henne. Den manlige huvudrollen görs av John Lundgren.

Vår reporter Susanne Jungmar mötte Nina Stemme henne i en paus mellan repetitionerna. Se klippet där Nina Stemme bland annat berättar hur det märks att operan är specialskriven för henne.

Kompositör är Hans Gefors, librettot är skrivet av Kerstin Perski, regissör är Keith Warner  och på lördag den 19 september har operan världspremiär på Göteborgsoperan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.