Motorcyklist död i olycka i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En motorcyklist i 25-årsåldern har omkommit i en krasch med en bil på E45 i höjd med Alelyckan i Göteborg. Ambulansen på väg dit krockade också.

Olyckan mellan bilen och motorcykeln skedde strax innan midnatt.

– Det har nog gått ganska fort för båda, säger Johan Ljung, vid polisens ledningscentral.

Omständigheterna på olycksplatsen och vittnesmål tyder på att motorcyklisten kört vårdslöst och i hög hastighet, enligt polisen. Han saknade mc-körkort.

”Saker som inte ska förekomma”

Både motorcykeln och bilen är tagna i beslag och polisen utreder händelsen som vårdslöshet i trafik och vållande till annans död, där misstankarna riktas mot bilisten.

– Det vi fått fram pekar på att saker hänt som inte ska förekomma på en vanlig väg, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Vad kan det ha varit för något?

– Ja, det är det vi ska utreda nu.

Ytterligare en olycka

Ambulansen som var på väg till olyckan kolliderade med en bil på E45 i höjd med Hjällbo. Föraren till bilen fördes till sjukhus. Även den olyckan ska utredas, och föraren till bilen är ”eventuellt” misstänkt för rattfylleri, enligt polisens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.