Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Miljöpartiets Karin Pleijel och Abdirisak Abdiaziz från Neutrala ungdomsföreningen pratar om partiets utspel för att stävja kriminalitet bland barn i Göteborg. Starta klippet för att se mer. Foto: Hanna Nyberg /SVT

Miljöpartiet i Göteborg: Så kan vi hjälpa tioåringar ur kriminalitet

Uppdaterad
Publicerad

Miljöpartiet kommer nu med ett 50-punktsprogram och tar nu steget in i matchen om otryggheten i Göteborg. Delar av programmet presenterades på fredagen och MP vill att föreningslivet får mer pengar för att hjälpa barn så unga som tio år ur kriminalitet.

Kommunalrådet Karin Pleijel (MP) tog tillsammans med partiets rättspolitiske talesperson Martin Marmgren emot media på Neutrala ungdomsföreningen i Biskopsgården under fredagen.

Partiet vill att föreningar som denna får mer pengar till att skapa aktiviteter för barn och unga så att de inte riskerar att dras in i kriminalitet.

Val 2022

– Det kan vara fotboll och läxläsning. Det finns en nisch här som inte tas om hand på ett bra sätt – nämligen de mycket unga som redan börjat en kriminell bana, säger Karin Pleijel.

Mer om hur partiet ser att utökad fotbollsträning kan leda till att unga slutar sälja knark ser du i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2022

Mer i ämnet