Henrik Munck utesluts ur partiet Demokraterna. Foto: SVT

Munck utesluts ur Demokraterna

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen kom beslutet att Henrik Munck utesluts ur partiet Demokraterna med omedelbar verkan. ”Förtroendet mellan ledningsgrupp, majoriteten i styrelsen och Henrik är förbrukat.” skriver styrelsen i ett pressmeddelande.

Efter lång tid av interna stridigheter fattade Demokraternas partistyrelse idag beslutet om att med omedelbar verkan utesluta partiets kommunalråd Henrik Munck från partiet.

– Vi har hållit på med det här problemet i ett och ett halvt år, säger Thomas Hedberg, ordförande i Demokraternas partistyrelse.

Grunden för beslutet ska ha grundat sig i konflikter mellan ledningen och personal.

– Vi har tagit in HR-konsulter och skrivit varningsbrev, men det har inte hjälpt, säger Thomas Hedberg.

Sitter kvar i kommunfullmäktige

Henrik Munck själv säger att hans agerande legat helt i linje med partiets organisationskultur, och att han tror att konflikten fortfarande går att reda ut.

– Många inom partiet förväntar sig att alla parter verkligen försöker reda ut detta. Och vad som verkligen har hänt har inte retts ut ännu, säger han.

Kommer du sitta kvar på din post som kommunalråd?

– Ja. Jag upplever att jag har ett brett och stort stöd i partiet, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer