23-åringen och 51-åringen får sänkta straff efter att de frias för bombdådet mot ett flyktingboende i Västra Frölunda. Foto: Anders Ylander/TT

Nazistledare fick dubbelt så långa besök i häktet

Uppdaterad
Publicerad

Den 23-årige nazist som senare dömdes för flera bombdåd i Göteborg fick ta emot både fler och längre besök än många andra häktade. Det rapporterar P4 Göteborg

Det är Sveriges Radio P4 Göteborg som tagit del av dokument som visar att nazistledaren fått betydligt mer generösa besöksregler än andra häktade under tiden före hans rättegång – från januari till november 2017.

Enligt P4 Göteborg fick nazistledaren ta emot fler än tre besök i veckan, i jämförelse med praxis som är ett besök i veckan. Även längden på besöken var ofta generös – med tvåtimmarsbesök istället för de entimmesbesök som vanligtvis gäller.

Häkteschefen Malin Sparrström säger till P4 Göteborg att besökstiderna kan skilja sig åt beroende på individuella behov.

– Vi gör individuella bedömningar som gör att om man har möjlighet att ge någon kanske lite längre besök någon gång eller någonting så där att man har gjort en sådan bedömning utifrån ett enskilt ärende, ett enskilt behov, säger hon till radiokanalen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.