Foto: SVT

Nu avgörs vad Göteborgs nya bastu ska heta

Uppdaterad
Publicerad

Imponerande 240 förslag kom in till redaktionen och nu har en jury bestående av tre göteborgsprofiler fått sålla bland förslagen och kommit fram till sex stycken.

För två veckor sedan invigdes Göteborgs kommunala bastu vid Jubileumsparken på Frihamnen. I samband med det utlyste Västnytt tillsammans med Göteborgs stadsarkitekt Björn Siesjö en tävling där våra tittare kunde skicka in namnförslag på den nya kommunala bastun.

Juryn består av Linn Ohlsson, programledare för Göteborg Direkt på Sveriges Radio P4, Henrik Kruusval, programledare för Landet Runt och reporter på Västnytt, samt Frida Boisen, chefredaktör på GT.

Här är motiveringarna

De sex förslagen som juryn har valt ut och deras motiveringar är följande:

Frida Boisen:

(S)kålle & (B)ada – ”Han och hon får samsas i samma bastus och man får både skållas och badas. Underbart”

Burning Torso – ”Det är precis det man gör. Här har man ett härligt eget torn som bara brinner och kokar av glädje”

Henrik Kruusval:

Göteboil – ”Det kanske bara är jag som tycker att det är kul men det är ju en högkvalitativ ordvits plus att den är lite internationell”

Svettekörka – ”Ett förslag som jag tror riktigt, riktigt mycket på. För det har historiken med Feskekörka och det har svett”

Linn Ohlsson:

Steam Dream – ”Det visar att vi är en modern storstad som flörtar med det internationella. Och det är ju en dröm att vi kan samlas och ångas ihop alla göteborgare”

Värmeböljan – ”Det är en flört med arkitekturen här, det är en böljande byggnad på den böljande Göta älv”

Vilket förslag tycker du är bäst? Rösta på det namnet du tycker passar bäst på Göteborgs nya bastu! Klicka på webbfrågan här på sidan. På söndag stänger vi tävlingen för att i nästa vecka presentera vinnarförslaget!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Göteborgs nya bastu

Mer i ämnet