Det var på Långströmsgatan på Hisingen som två personer blev påkörda. Foto: Alva Karlsson/SVT

Ny brottsmisstanke efter dödspåkörning på Långströmsgatan

Uppdaterad
Publicerad

En ny misstanke har tillkommit i fallet där två bröder misstänks ha kört ihjäl sin mamma.

– I vårt material har vi hittat uttalanden som jag har bedömt utgör brottet uppmaning till självmord, säger kammaråklagare Hediye Kurt.

En man i 60-årsåldern som tidigare suttit häktad misstänkt för grovt skyddande av brottsling, olaga hot och försök till grov utpressning misstänkts nu även för uppmaning till självmord, vilket Göteborgs-Posten tidigare rapporterat.

Olaga hot tillkommer

Brottsrubriceringen uppmaning till självmord är relativt ny och trädde i kraft den 1 mars 2021. Det var i slutet på juli som en kvinna dödades och en man fick allvarliga skador när de blev påkörda av en bil på Hisingen i Göteborg. Kvinnans två söner är häktade misstänkta för mord och mordförsök.

Bilmordet på Hisingen

På måndagseftermiddagen omhäktades 17-åringen. Nu är han också misstänkt för flera fall av olaga hot. Även 22-åringen omhäktades utbyggt med ett fall av olaga hot.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är sorgligt. Riktigt sorgligt” – hör boende och vittnen berätta om det misstänkta bilmordet. Foto: Elin Schwartz/Dalmar Namazi/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilmordet på Hisingen

Mer i ämnet