Många Angeredsbor protesterade inför stadsdelsnämndens möte. Foto: SVT

Nytt hopp för fritidsgårdarna i Angered

Publicerad

Framtiden har ljusnat något för fritidsgårdarna i Angered. En bred allians, från V till SD, ställde sig bakom förslaget att spara in pengar någon annanstans i förvaltningen.

Nio miljoner behövde sparas in. Lösning innebar bland annat minskade resurser för fältassistenter, två nedlagda fritidsgårdar och två nedlagda medborgarkontor i Angered.

Men vid stadsdelsnämndens möte ställde sig en bred allians bakom Socialdemokraternas förslag att återremittera frågan till förvaltningen för att hitta andra besparingsalternativ.

– Min bild är att de blir kvar, allt blir kvar. Däremot är det ju nu upp till förvaltningen att titta på andra saker att spara in på och vad det blir vet jag inte, säger Yvonne Palm (V).

Beslut nästa tisdag

Vänsterpartiet, Demokraterna, Miljöpartiet och Sverigedemokraterna stöttade alla S-förslaget. Övriga partier ville också se en återremiss men i syfte att utreda konsekvenserna av det sparförslag som låg.

– Jag tror att vi kommer få se besparingar på andra områden också. Vi kommer att komma med förslag på vad vi anser är realistiskt, säger Johan Fält (M), stadsdelsnämndens ordförande.

Stadsdelsnämnden i Angered sammanträder på nytt tisdagen den 2 juli. Då ska frågan upp igen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer