En 23-årig man är häktad för mord på en kvinna som hittades svårt skadad i en lägenhet i Flatås den 12 mars. Hon avled senare på sjukhuset. Foto: SVT

Nytt kvinnomord i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-års åldern har anhållits misstänkt för mord alternativt dråp på en kvinna i 50-års åldern i Flatås i Göteborg.

Det var sent i går kväll som polisen fick larm om en allvarligt skadad kvinna i en lägenhet i bostadsområdet Flatås. Kvinnan fördes till sjukhus där hon senare avled av sina skador men dödsorsaken är ännu inte fastställd.

Polisen vill inte gå in på vad mannen och kvinnan hade för relation till varandra utan hänvisar till förundersökningssekretessen. Ärendet handläggs nu av Länskriminalpolisen i Göteborg.

Kom som en överaskning

Polisen säger till SVT Västnytt att offret och den misstänkte gärningsmannen kännde varandra, men på vilket sätt vill dom inte gå in på. Kvinnan ska obduceras och först efter det kommer polisen att säga något om dödsorsaken.

Grannarna till den avlidna kvinnan säger till SVT Västnytt att det varit tidigare varit lugnt i trapphuset och det hela kom som en överraskning.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.