Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att se hur vattnet väller in i bussen. Foto: Casper Arrman, Ulf Herge

Ovädret Hans: Här fastnar bussen i vattenmassorna

Uppdaterad
Publicerad

Under ovädret Hans fortsatte bussarna vid Ugglumsleden att gå trots den höga vattennivån, tills en buss fastnade och fick evakueras.

– Det är inte lämpligt att köra i så mycket vatten. Så här ska det inte gå till,  säger Joakim Holt, säkerhetschefen på Västtrafik.

Flera gånger under tisdagen körde Västtrafiks bussar genom översvämningarna i Sävedalen i Partille. Ett agerande som bland annat ifrågasätts i den lokala facebookgruppen som även hänvisar till att vägen var avspärrad.

– Det kom mycket vatten så jag fick hoppa upp och ställa mig på sätet, säger Casper Arrman som satt i bussen.

Fick evakueras

Till slut fastnade en av bussarna under tisdagsnatten och de två passagerarna ombord fick evakueras.

– Det är förarna som är ansvariga för säkerheten under färd. De har ju uppenbarligen ansett att det går att köra, så vi måste titta på varför de tagit det beslutet, säger Joakim Holt.

Västtrafik har olika trafikbolag med förare som jobbar för dem och ska nu utreda vad som har hänt och eventuella skador på fordonen

– Står vi still så är det många som inte kommer till jobbet, det är något som föraren också har respekt för. Man vill köra klart sin tur, säger Joakim Holt.

Se i klippet hur det såg ut inne i bussen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.