En kvinna och två barn hittades i september döda i en lägenhet i Göteborg. En man har gripits misstänkt för mord. Foto: Tomas Singer

Pappan åtalas för trippelmordet i Västra Frölunda

Uppdaterad
Publicerad

Mannen misstänks ha mördat sin fru och sina två barn i en lägenhet i Västra Frölunda. Sen ringde han själv polisen och anmälde brottet. Nu åtalas han för tre fall av mord.

Det var den 2 september i år som polisen larmades till en lägenhet i Västra Frölunda. En man uppgav för polisen att han tagit livet av sin fru och sina två små barn.

När polisen kom till platsen hittades tre döda personer och mannen greps för mord.

”Gedigen bevisning”

Idag åtalades mannen för mord i tre fall.

– Det finns inget som talar för något annat. Det är en gedigen bevisning som visar att dom uppgifter han har lämnat är korrekta, säger kammaråklagare Helena Treiberg Claesson.

Mannen ska inte vara kriminellt belastad sen tidigare och har inte uppgett något motiv, enligt åklagaren.

”Ofattbart”

Åklagaren uppger att det gjorts en rättspsykiatrisk undersökning av mannen.

– Han verkar ha drabbats av psykisk ohälsa. Det är egentligen ofattbart att en fullt fungerande människa som har haft ett jobb och fungerat väl i samhället har kunnat utföra sådana här gärningar. Och det visar väl att vi vet alltför lite om psykisk ohälsa och vad det kan leda till.

Åklagaren vill inte gå in på vad hon kommer att yrka på för straff. Rättegången i Göteborgs tingsrätt beräknas pågå i två dagar med start den 17 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.