Parkeringsavgiften halveras efter beslut. Foto: TT

Parkeringsavgifter halveras i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Styrelsen i Göteborgs Stads Parkering AB beslutade under onsdagskvällen att halvera taxan på bolagets avgiftsparkeringar alla dagar mellan klockan 8.00 och 18.00. Sammanlagt handlar det om 11 796 platser.

– Det här är en tillfällig lösning för att fler ska kunna resa utan att riskera smittspridning. Vi behöver underlätta för de göteborgare som inte kan arbeta hemifrån och som behöver utföra nödvändiga ärenden, säger Margareta Broang, ordförande i Göteborgs Stads Parkering AB.

Med anledning av Coronapandemin rekommenderar Folkhälsomyndigheten att antalet resenärer i kollektivtrafiken begränsas. Personer över 70 år bör helt undvika kollektivtrafik och andra allmänna färdmedel.

Coronaviruset i Västsverige

– Den som kan ta bilen i stället för att resa kollektivt bör göra det, för att minska trängseln i kollektivtrafiken. Vi har alla ett personligt ansvar för att minska smittspridningen, och vi vill underlätta för folk att ta det ansvaret, säger Blerta Hoti (S), kommunalråd.

Senast den 20 april ska sänkningen vara genomförd över hela staden, men arbetet börjar redan i dag. Taxesänkningen gäller till och med den 30 juni 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet