Foto: SVT/Partille kommun

Partille kommun står fast vid flyttplanerna

Uppdaterad
Publicerad

Partille kommun har inte ändrat sig angående planerna att flytta högstadieenheterna vid Björndammens skola och Furulunds skola till centrala Partille. Det trots att Förvaltningsrätten upphäver kommunfullmäktiges beslut i frågan.

Under torsdagen meddelade Förvaltningsrätten att beslutet i Partilles kommunfullmäktige om att flytta högstadieenheterna vid Björndammens skola och Furulunds skola upphävs. Motiveringen är att kommunen inte tillräckligt tydligt beskrivit vad ärendet handlade om.

– Det är jättetråkigt för de hundratals elever som väntar på skolstart och besked om vilken klass de ska gå i, säger Angela Fasth Torstensson (M), ordförande i utbildningsnämnden.

Planen ligger fast

Enligt Fasth Torstensson kommer arbetet med att få till stånd en flytt av högstadieenheterna att gå vidare.

– Vi är fortfarande övertygade politiskt om att omorganisationen är bra. Förvaltningsrätten tar bara ställning till rubriceringen i ärendet. Vi tänker sätta en ny rubrik så att vi kan ta beslutet på nytt så att eleverna kan få en bra skola.

Nästa kommunfullmäktigemöte är satt till 12 juni. Är inte det för sent för att fatta beslut om var eleverna ska gå till hösten?

– Vi tittar över hur vi kan gå vidare datummässigt. Vår ambition är att eleverna ska få veta innan skolavslutning.

Ni kan inte skjuta upp flytten?

– Det blir för problematiskt att lösa situationen för eleverna i Partille om vi skjuter upp det. Vi har jobbat med detta sedan i höstas och har anställt personal, säger Angela Fasth Torstensson.

Varför vill ni flytta högstadieenheterna?

– Björndammens och Furulunds skola är små enheter. Vi ser organisationsvinster med att slå ihop dem i Stadsparksskolan. En flytt gör det också möjligt för fler yngre barn att gå i skolan nära hemmet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer