Anna Hiller är kommunikationschef på Mölndals kommun. Foto: TT/Pressbild

Person på äldreboende i Mölndal smittad av coronaviruset – boende isolerade

Uppdaterad
Publicerad

En person på ett äldreboende i Mölndals kommun är smittad av coronaviruset. Samtliga boende på avdelningen har själva valt att hålla sig isolerade på sina rum efter beskedet.

Den smittade är en av totalt 14 boende på avdelningen. Vederbörande hade symptom på fredagen och på lördagsmorgonen var det bekräftat att hen blivit smittad av viruset. Något som tidningen GT var först med att rapportera om.

Anställd var smittad

Sannolikt har personen smittats av en anställd på boendet som i förra veckan bekräftades bära på smittan, enligt Anna Hiller, kommunikationschef på Mölndals kommun.

Coronaviruset i Västsverige

Samtliga boende på avdelningen har informerats och själva valt att hålla sig isolerade på sina rum.

Hur mår den smittade personen?

– Efter omständigheterna förhållandevis bra, säger Anna Hiller.

Redan sedan tidigare råder besöksförbud på alla äldreboende i Mölndals kommun för att minska risken för smittspridning av coronaviruset.

Van vid hygienrutiner

Hur hanterar personalen det här?

– Personalen är väldigt professionell och trygg. Man jobbar normalt redan med basala hygienrutiner och man är van vid sådana rutiner, säger Anna Hiller.

Äldre tillhör en uttalad riskgrupp – hur allvarligt är det här?

– Det kan jag inte uttala mig om. Det överlåter jag åt smittskyddet och vården att kommentera.

I nuläget är det inte aktuellt att testa övriga boende på avdelningen om de inte uppvisar några symptom, enligt Anna Hiller.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet