Ett Thomas Cook Airlines tvingades nödlanda i Indien. Planet på bilden är inte planet som nödlandat. Foto: TT

Plan till Göteborg tvingades landa i Indien

Uppdaterad
Publicerad
Ett flyg på väg till Göteborg från Phuket i Thailand tvingades på lördagen göra en säkerhetslandning i Delhi, Indien på grund av ett oljetrycksfall. 316 passagerare väntar nu på besked om sin hemresa – ett dygn senare.

Vid 15-tiden på lördagen tvingades ett Thomas Cook Airlines flygplan från Phuket i Thailand göra en säkerhetslandning i Delhi. 316 passagerare tvingades då avbryta sin hemresa till Göteborg och vänta på vidare information om läget.

– Det var en säkerhetslandning då man fick en indikation på att det var ett oljetrycksfall i motorn. Då går man ner för att kontrollera vad det är för fel, säger Charlotte Hallencreutz, informatör på resebolaget Ving, till SVT Väst.

Kan tvingas övernatta

Planet gick från Phuket i Thailand och skulle landat 21:40 under lördagskvällen på Landvetter i Göteborg. Men på söndagen står planet fortfarande i Delhi och undersöks av tekniker. Resenärerna har fått övernatta på hotell, och hemresan dröjer ytterligare ett dygn.

– Det tar allt för lång tid att åtgärda felen på det plan som tvingades landa i Delhi. Det vi nu hyrt in lyfter från den spanska huvudstaden under söndagen, säger Charlotte Hallencreutz från Ving.

Enligt Vings informatör var det en odramatisk landning.

Läs mer: 316 charterresenärer blir kvar ännu ett dygn i Indien

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer