Polis beslagtog vapen efter misstänkt skjutning

Uppdaterad
Publicerad

Söndagslugnet i Partille avbröts av en rad höga smällar som skrämde upp boende i området. Polisen fick flera larm om misstänkt skottlossning. En stund senare kunde polisen beslagta en pistol från en man i 35-årsåldern.

Larmen orsakade rejält pådrag vid Oluf Nilssons väg i Partille på söndagskvällen. Både polishelikopter och en rad polispatruller ryckte ut. Enligt polisen larmade vittnen om att man hört 10-20 höga smällar som tolkades som pistolskott.

– De som larmade ringde från bostadsområdet där, men de visste ju inte om skotten kom från skogen eller någon annanstans ifrån, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst till SVT.

Efter en tids sökande hittade polisen en person i området som hade ett vapen på sig.

– Vi har inlett en förundersökning om misstänkt vapenbrott, och pistolen är tagen i beslag. Jag vet dock inte vilken typ av pistol det rör sig om ännu, säger Löfstrand.

Det fanns på söndagskvällen inga uppgifter om skador i samband med händelsen. Under måndagsmorgonen meddelade polisen att man hade beslagtagit ytterligare ett vapen, men ingen hade gripits. Vilken sorts vapen det handlade om är oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.