Polisbil rammad av bilist i Lerum

Uppdaterad
Publicerad

Under lunchtid skulle en polispatrull stoppa en misstänkt narkotikapåverkad förare i Olstorp i Lerum. Föraren stannade inte utan körde i stället in i polisbilen.

– Mannen är gripen misstänkt för försök till grovt våld mot tjänsteman, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Det var vid 12-tiden under måndagen som en polispatrull stannade en bil där man misstänkte att föraren var narkotikapåverkad. En annan bil lämnade då platsen som polisen också misstänkte var narkotikapåverkad.

– Den lämnade platsen och när polispatrullen ska stoppa den blir de påkörda i sidan av den här personbilen, säger Anna Göransson.

Skadades lindrigt

Poliserna i den påkörda bilen åker till sjukhus för kontroll med lindriga skador.

– Föraren förs till sjukhus men oklart skadeläge. Mannen är gripen misstänkt för försök till grovt våld mot tjänsteman, säger Anna Göransson.

Båda bilarna får bärgas från platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.