Starta klippet för att se hur polisen jobbar aktivt, i skarpt läge, med att ta fast sexköpare i centrala Göteborg – och hör polisassistenten Anton berätta om utbildningsinsatsen. Foto: SVT

Polisen: Över 80 kvinnor i Göteborg säljer sig på samma kväll

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Göteborg city utbildar nu fler medarbetare i kampen mot sexköpare.

Över 80 kvinnor kan på en och samma kväll sälja sig i Göteborg, enligt polisen.

- Det blir nästan köbildning utanför den här adressen, då känns det för mig som att det är ett stort problem, säger polisassistenten Anton under en pågående insats.

Starta klippet för att ser hur polisen arbetar för att ta fast fler sexköpare.

Antalet anmälda sexbrott ökade förra året kraftigt i de tre storstadsregionerna. I polisregion Väst skedde en tredubbling.

Sexhandeln i Västsverige

När SVT Nyheter Väst är på plats under polisens utbildning är ett 40-tal kvinnor aktiva på en sajt för sexförsäljning. Klockan är 16.00 en lördag i januari.

I samband med olika insatser har Anton utbildat områdespoliser och utredare för att få en bättre förståelse kring de här brotten.

– Sen vi började jobba med det här så ser vi att det är jättemånga tjejer som säljer sig och att det även finns många köpare, säger Anton.

Ska hjälpa kvinnor och lagföra sexköpare

Områdesgruppen hade under förra året flera insatser mot sexköparna i centrala Göteborg. Syftet: lagföra sexköpare och identifiera och hjälpa kvinnor som befinner sig i prostitution.

– Den här utbildningen som vi har är för att öka förståelsen för personal här på lokalpolisområdet. Tanken är att vi ska bli duktigare på att jobba mot köp av sexuell tjänst, säger Anton.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sexhandeln i Västsverige

Mer i ämnet