Fredrik Holm är tillförordnad chef för polisområde Skaraborg och säger att Södra Ryd är väsentligt lugnare sedan polisen började med kamerabevakning. Foto: Polisen / Trond Reidar Teigen/TT

Polisen behåller kamerabevakning i Södra Ryd

Publicerad
Skaraborgspolisen förlänger nu sin användning av kameraövervakning i stadsdelen Södra Ryd i Skövde.

Det var efter att det skett 18 bilbränder inom loppet av en vecka i Södra Ryd som polisen bestämde sig för att införa tidsbegränsad kamerabevakning i området. Polisen har nu bestämt sig för att fortsätta bevakningen i ytterligare fyra månader, samt att i ett halvår använda drönare för bevakning.

– Vi ser det som en del av det långsiktiga arbetet vi gör i området, säger Fredrik Malm, tillförordnad chef för polisområde Skaraborg.

Lugnt sedan i maj

Sedan kamerabevakningen infördes i Södra Ryd i början av maj har läget förbättras väsentligt. Kamerabevakningen är även ett verktyg för att kunna hitta personer som utfört brott, om det väl händer något.

Gör inte detta att vissa brott fortsätter, men på andra ställen?

– Det kan det göra. Men det är också viktigt att brotten flyttar sig från platser där det rör sig mycket folk. Affärer, bostäder och kollektivtrafik behöver vara en trygg plats för allmänheten, säger Fredrik Malm.

Södra Ryd är det enda område i Skaraborg där polisen har kamerabevakning.

Nedan är video från en av de bilbränder som skedde i början av maj

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Tre bilar totalförstördes i branden på tisdagen. Foto: Privat

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer