Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Caroline Fransson, vice chefsåklagare, berättade på polisens presskonferens att flera nya fynd gjorts och att man nu inväntar analysen av fynden. Foto: Björn Larsson Rosvall/TTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Åklagare: ”Misstankarna mot den häktade har stärkts”

Uppdaterad
Publicerad

Misstankarna mot den häktade mannen har nu stärkts i fallet om den försvunna 17-åringen från Uddevalla. Det berättade chefsåklagaren Caroline Fransson under en presskonferens under torsdag förmiddag.

Med anledning av den försvunna 17-åriga flickan från Uddevalla höll polisen en presskonferens klockan 11 under torsdagen.

Flickan har varit försvunnen sedan 14 november och sågs senast i centrala Uddevalla. På söndagen den 17 november anmäls hon saknad och frivilligorganisationen Frivilliga insatser vid kris och katastrof (FIKK) påbörjar en sökinsats.

Misstankarna mot den häktade mannen stärks

Senare under veckan utlyser polisen fallet som en särskild händelse och får extern hjälp i undersökningen, samtidigt misstänks en man i 20-årsåldern, för mord. Fredag 22 november begärs han häktad.

– Vi har hållit ungefär 500 förhör, gjort en del fynd och tekniska undersökningar. Vi har fortfarande inte hittat flickan, men min bedömning är att misstankarna stärkts kring den häktade mannen, säger chefsåklagare Caroline Fransson under konferensen.

Exakt vad som stärker misstankarna vill varken polis eller åklagare uttala sig om, utan förklarar att det är en sammanställd bedömning av det som man hittills kommit fram till.

Ytterligare en man anhålls på söndagen 24 november på sannolika skäl misstänkt för skyddande av brottsling. Mannen släpps senare på kvällen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polisområdeschefen: "Vi kommer inte söka lika brett"

Vill tacka allmänheten

Flera hundra frivilliga har hjälpt till i sökandet efter flickan. Polisen har nu bytt taktik till att följa fler av de tips som kommit in.

– Från polisens sida vill vi tacka alla frivilliga som hjälpt till i sökandet. Det har varit till stor hjälp och har gjort att vi kunnat söka igenom större områden snabbare, säger Lars Eckerdal, polisområdeschef i Fyrbodal.

Den misstänkta mannen fortsätter neka till brottet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer