Christer Fuxborg, polisens presstalesperson, uppger att barnen ska be om ursäkt till pensionärerna vid nästa träff. Foto: TT/Polisen

Polisen om stenkastningen mot pensionärerna: ”Fegt och vårdslöst”

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen ska flera barn ha kastat stenar och skrikit skällsord mot pensionärer i Trollhättan. Polisens presstalesperson, Christer Fuxborg, rasar nu mot barnens beteende.

– Det är så fegt och vårdslöst att ens tänka tanken att lyfta ett föremål som kan skada en annan person för livet, säger han.

Det var i samband med att PRO spelade bingo i Trollhättan som händelsen inträffade. Flera barn befann sig utanför lokalen där de ska ha kastat sten och skrikit mot pensionärerna. Enligt Lars-Ove Blomryd, som är ordförande i föreningen, så har trakasserierna pågått i flera år.

– Det känns för jävligt. Vi kan inte påminna om oss att vi har haft någon konflikt med dessa ungdomar. Vi vill bara att de ska sluta förstöra och trakassera, sa han till SVT Nyheter Väst, efter torsdagens händelse.

Polisen: Ovanlig händelse

Även Christer Fuxborg har hört att pensionärerna ska ha blivit utsatta flera gånger, men att detta i övrigt är en situation som han aldrig har hört talas om tidigare.

– Det är fruktansvärt. Bara tanken att ta upp en sten och kasta den mot en annan människa, de förstår inte att det är förenat med livsfara, säger han.

Möte med föräldrarna och barnen

I veckan ska PRO-föreningen träffas tillsammans med barnen och föräldrarna, något som ska ha bestämts på föräldrarnas initiativ, där barnen ska be om ursäkt. Barnen ska vara under 15 år gamla.

– Jag blir uppgiven av att de redan i den åldern håller på med sådana saker. Men jag tycker att det är bra att föräldrarna reagerar, säger Christer Fuxborg.

Händelsen är polisanmäld och utreds vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.