Gruppchefen Tobias Norelius om vad som hänt sedan SVT:s reportage. Foto: Kollage

Polisen: Så har sexköparna ändrat sitt beteende

Publicerad

Sedan SVT Nyheter Västs granskning av sexhandeln i Göteborg har både köpare och prostituerade varit mer försiktiga, enligt polisen.

Men sexhandeln fortsätter.

– Vi har fått betydligt mer oroliga och nervösa både säljare och köpare, där man kanske vidtagit flera försiktighetsåtgärder i ett försök att komma undan polisen, säger Tobias Norelius, gruppchef i polisregion Väst.

Gruppchefen Tobias Norelius och hans medarbetare har också märkt av att säljare lämnat Göteborgs city och det har blivit mer vanligt med bordeller som ligger utanför city, exempelvis på Hisingen.

– Det är inte så att vi har löst det här problemet, det kvarstår ju oavsett om det är på andra sidan älven eller inte. Vi får fortfarande träff på adresser här i Göteborg city, säger han. 

Han fortsätter:

– Vi kommer inte ge oss, vi kommer att fortsätta. Det ska inte vara lugnt att köpa sex i Göteborg. Vi kommer fortsätta jaga de männen som har för avsikt att köpa andras kroppar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.