Mord i Ulricehamn Foto: TT

Polisen söker eventuellt misstänkt efter mordet

Uppdaterad
Publicerad

Tisdagen 24 oktober hittades en kvinna i 60-årsåldern död i ett motionsspår i Ulricehamn. Hittills finns ingen misstänkt för mordet men polisen vill nu komma i kontakt med en man som rört sig vid brottsplatsen samma dag som kvinnan hittades.

Mannen som polisen söker var klädd i en mörk jacka i längre modell med uppdragen krage. Han hade dessutom en mörk stickad mössa som var neddragen mot ögonbrynen. Mannen bar mörka skor med vita detaljer.

Nu vill polisen komma i kontakt med mannen eller med personer som gjort iakttagelser som har med mordet att göra.

Mordet i Ulricehamn

– Vi hoppas att vi ska få hjälp från allmänheten med att identifiera den här mannen. Han är i nuläget inte misstänkt för något. Vi vill komma i kontakt med honom och sedan får vi ta det därifrån, säger Göran Arvidsson, biträdande förundersökningsledare.

Ingen hotbild fanns mot kvinnan

Den förmodade tidpunkten för mordet är mellan klockan 16.20 och 16.30 den 24 oktober. Det ska inte ha funnits någon hotbild mot kvinnan enligt det material som polisen hittills samlat in.

– För vår del i nuläget finns det ingen hotbild. Men det kan ju dyka upp grejer utefter vägen, säger Göran Arvidsson.

Han menar att utredningen är komplicerad eftersom kvinnan mördats i ett motionsspår där inga vittnen sett brottet.

– Motivet är inte heller känt vilket försvårar arbetet.

Mördaren kan bo i Ulricehamn

Polisen tror att den misstänkte mördaren bor eller har anknytning till Ulricehamn.

– I och med att vi lägger ner så mycket jobb på topsning borde personen ha reagerat på något sätt. Det är inte orimligt att gärningsmannen känner en oro för vad som pågår, säger Göran Arvidsson och fortsätter:

– Någon i hans krets borde ha observerat detta. I så fall vill vi gärna att de ringer till oss.

Utökar arbetet

Utredningsarbetet går vidare med samma styrka och över 1.050 män har dna-topsats och förhörts av polisen.

På måndag 15 januari ska polisen utöka sökningen som nu ska omfatta hela Ulricehamns kommun. Fler män kommer därför att kallas till dna-topsning och förhör.

– Folk har verkligen ställt upp gällande topsningen på ett fantastiskt sätt. Det finns alltid en risk att något mer kan hända när gärningsmannen inte är gripen. Därför är det viktigt att vi arbetar så snabbt och brett vi kan för att hitta honom, säger Göran Arvidsson.

LÄS MER: Detta har hänt: Mordet i Ulricehamn

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Ulricehamn

Mer i ämnet