Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson, berättar att explosionen har ett samband med den brand som förstörde en restaurang för en vecka sedan. Foto: Mikael Berglund/Polisen

Polisen utreder samband med tidigare händelse

Uppdaterad
Publicerad

Senaste veckan har två restauranger på Orust förstörts. Nu utreder polisen ett samband mellan händelserna.

Under natten mot onsdag larmades polis och räddningstjänst till en restaurang på Orust, där en explosion inträffat. Nu utreder polisen händelsen som allmänfarlig ödeläggelse.

– När vi och räddningstjänst kom till platsen kunde vi konstatera att någon lagt någon form av explosivt ämne vid entrén. Det blev stora materiella skador på restaurangen. Också en närliggande villafastighet där folk bodde fick sina fönster krossade, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Lägenheter evakuerades

Sammanlagt fick fem lägenheter utrymmas och personerna som bor där fick evakueras. Inga personer ska dock ha skadats.

Explosionen inträffade bara en vecka efter att en brand totalförstört en annan restaurang på Orust. Den händelsen rubriceras som misstänkt mordbrand.

Thomas Fuxborg menar att de två händelserna hör ihop och berättar mer om det i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.