”Hoppas kunna åka upp till Sveriges riksdag” säger polisen Hannah Berglin i klippet där hon berättar mer om polisuppropet. Foto: SVT

Polismordet i Biskopsgården blev droppen: ”Behöver en förändring”

Uppdaterad
Publicerad

Hennes namninsamling ligger just nu på polisstationer runtom i hela landet. Polismordet i Biskopsgården i somras blev droppen. Nu kräver polisen Hannah Bergelin ökade befogenheter i kontrollen av gängkriminella.

– När Andreas mördades kände jag att vi inte kan ha en sådan arbetsmiljö längre. Jag ville göra nåt konkret.

I 18 år har Hannah Bergelin jobbat som polis. Hon säger att frustrationen växt under flera år, att hon sett hur gängens våldskapital ökat.

– De gängkriminella har ju ingen respekt för människoliv längre, inte för tredje man, inte för oss poliser. Vi kan inte ha det så här längre, säger Hanna Bergelin.

Polis död efter skottlossning i Biskopsgården

Namninsamlingen pågår till 6 september, först efter det får hon veta hur många poliser som håller med om de 20-tal punkter hon preciserat i uppropet.

Till samtliga partiledare

Punkterna innefattar bland annat snabba jourdomstolar, att kriminalisera antisocialt beteende mot blåljuspersonal samt slopa mängdbrottsrabatten.

– Jag hoppas kunna åka upp till riksdagen och dela ut detta till samtliga partiledare så att de får reda på hur svensk polis har det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polis död efter skottlossning i Biskopsgården

Mer i ämnet