• Tekniskt meddelande:

    Pga tekniska problem går vissa program just nu inte att se i SVT Play och på svt.se, vi beklagar detta och arbetar för en snar lösning.

Polismyndigheten vill att nya polisutbildningen ska finnas i Borås. Foto: TT

Polisskola hamnar i Borås

Publicerad

Den nya polisskolan placeras i Borås.
– Polisen rekommenderar Borås och vi kommer förstås att följa den rekommendationen, säger justitieminister Morgan Johansson (S).

Regeringen har utlovat två nya polisskolor under mandatperioden, en i södra Sverige och en i väst. I december fattade regeringen beslut om att den i söder förläggs till Malmö. Nu har beslut fattats om den andra skolan, som alltså hamnar i Borås.

– I dag lämnade polisen sitt underlag där de ser på de aktuella orterna i Väst. Polisen rekommenderar Borås och vi kommer förstås att följa det, säger justitieminister Morgan Johansson (S) till TT.

– Det rör sig om 144 platser och utbildningen kan starta redan till vårterminen 2019, säger han.

Det innebär en andra chans för de 11 500 som i våras sökte till polisutbildningen med start våren 2019. Från och med våren 2019 ska det finnas 1 000 platser på polisutbildningen i landet.

De andra två lärosätena i Västsverige som ansökte om att få polisutbildningen var Högskolan Väst i Trollhättan och Högskolan i Halmstad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer