Regeringen meddelade på fredagen att landets femte polisskola kommer att förläggas i Borås. Foto: TT

Beslutat: Nya polisskolan hamnar i Borås

Uppdaterad
Publicerad

Det blir som väntat Borås som får landets femte polisutbildning. Regeringsbeslutet, som aviserades för några veckor sedan, är nu fattat.

”Beslutet i dag är viktigt. Det möjliggör för högskolan i Borås att starta en ny polisutbildning, och det behöver Sverige för att möta behoven av fler poliser”, säger Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, i ett pressmeddelande.

Länge var Högskolan i Halmstad och Högskolan Väst med i kampen om en polisskola, men polismyndigheten föreslog Borås. Planen är att utbildningen ska få 144 platser och starta till vårterminen nästa år.

I dag finns polisskolor vid Södertörns högskola, Umeå universitet och Linnéuniversitetet i Växjö. Nästa år planeras start för utbildningarna på Malmö universitet och i Borås.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.