Politiker anklagade tiggare för rån – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En moderat politiker som påstod att hon blivit rånad av en tiggare i Göteborg åtalas nu för falsklarm och falsk angivelse.

Kvinnan åtalas även för urkundsförfalskning. Den manlige tiggaren var frihetsberövad i två dygn innan polisen kom fram till att kvinnans berättelse inte stämde. Kvinnan påstod att mannen varit aggressiv och rånat henne på bland annat 7 000 kronor och en läsplatta i centrala Göteborg.

Kvinnan är medlem i Moderaterna och kandiderade i provvalet till Moderaterna i Göteborg. På partiets förbund reagerade man starkt på uppgifterna.

– Hon ska definitivt inte ha något uppdrag för Moderaterna, har förbundsstyrelsens ordförande Cecilia Magnusson (M) sagt till SVT Västnytt vid ett tidigare tillfälle.

Enligt Göteborgs-Posten har kvinnan inte lämnat partiet trots uppmaningar och hon står fortfarande kvar som medlem. Moderaterna utreder nu möjligheten att utesluta henne på något annat sätt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.