Sofia Andersson (S), ordförande i utbildningsnämnden i Trollhättan och Remigiusz Bielinski (M), 2:e vice ordförande. Foto: SVT

Politikerna: Svårt komma åt språket

Publicerad

Tanken var att skolan Kronan skulle lyfta hela området. Drygt tio år senare är idén tvärtom – eleverna ska anvisas till andra skolor för att bryta segregationen. Svenska språket är nyckeln för bättre skolresultat, menar politikerna.

Det blev inte som politikerna tänkte. Skolan Kronan skulle locka till sig elever från hela Trollhättan och på så sätt skulle segregationen brytas. I ett nytt förslag som politikerna ska ta ställning till ska delar av skolan läggas ner. I stället är förslaget att elever från Kronogården anvisas till andra skolor.

Moderaterna har redan aviserat att de tycker det är bra att stänga delar av Kronan medan Socialdemokraterna inte har fattat något beslut.

Hör Sofia Andersson (S), ordförande i utbildningsnämnden, och Remigiusz Bielinski (M), 2:e vice ordförande, om Kronan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer