Förskolechefen Kara Fairchild och frågande till krisen i förskolan i Göteborg. Kristina Palmgren (L), förste vice ordförande för förskolenämnden i Göteborg, menar att de har mycket att lära av varandra. Foto: SVT

Privat förskola invänder mot larmen om vikariebrist i förskolan

Publicerad

En privat förskola i Göteborg reagerar nu på SVT Nyheter Västs rapportering vikariebristen inom förskolan i Göteborg. Något de själva inte alls känner igen.

Tidigare har SVT Nyheter Väst berättat i flera artiklar om uppgivna pedagoger inom den förskolan i Göteborgs stad. De vittnar om att det känns som att de sviker barnen och där föräldrar får hämta barnen tidigare på grund av personalbrist.

Men en privat förskola på Hisingen håller inte alls med om att det råder vikariebrist i staden.

– Jag har inte sett att vi har en brist på vikarier. Det har jag aldrig sett, säger Kara Fairchild, förskolerektor på förskolan Havet på Hisingen.

Satsar på friskvård för personalen

På denna fristående förskola har de ett maxtak på 17 barn per tre pedagoger och en rektor på varje förskola. De menar att det räcker för att fånga upp ökade stressnivåer eller andra problem i vardagen.

Dessutom satsar de på friskvård med bland annat massage för personalen. Framgångsfaktorer som fungerat för dem när det gäller att få personal.

– Jag tror vi har mycket lära av varandra, det är därför vi har inrättat ett råd för fristående förskoleverksamheter, säger Kristina Palmgren (L), förste vice ordförande för förskolenämnden i Göteborg.

Hör mer om förskolenämndens åtgärder för att lösa vikariebristen i Göteborg i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer