Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Så länge det behövs ett stöd kommer de finnas på plats, säger Katrin Busch, utbildningschef på förskoleförvaltningen. Foto: Lars Wiklund/SVT

Psykolog på plats på förskolan efter hissolyckan

Uppdaterad
Publicerad

Det pågår krishantering på den förskola i Göteborg där pojken som avled efter en hissolycka gick. Under veckan är ett barnhälsoteam med psykolog och specialpedagog på plats.

Barnhälsoteamet kommer att vara på plats under hela veckan, enligt förskoleförvaltningen. Tanken är att det ska stötta personal i hur de kan stötta barnen.

– Så länge det behövs ett stöd kommer de finnas på plats, säger Katrin Busck, utbildningschef på förskoleförvaltningen.

Stödfunktion viktigast

Det var i onsdags i förra veckan som en pojke föll fem våningar rakt ner i ett hisschakt i Göteborg. Barnet hade klämts fast med benet i hissen men något gick fel när räddningstjänsten skulle hjälpa honom att komma loss. Flera omständigheterna kring olyckan är ännu oklara. Olyckan ska nu utredas. Dessutom är en anmälan till Arbetsmiljöverket gjord.

– Det viktigast i nuläget är att lyssna, att finnas där som ett lugn och ett stöd, säger Katrin Busck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.