Räddningstjänsten om storbranden i Ulricehamn: ”Otroligt kraftigt brandförlopp med explosioner”

Uppdaterad
Publicerad

Ett flertal lägenheter och två butiker är totalförstörda efter nattens storbrand i Ulricehamn. Sedan tisdagkvällen har räddningstjänsten arbetat hårt för att få kontroll över branden.

– Eftersom byggnaden är av träkonstruktion gick det otroligt snabbt, säger Fredrik Iwanson, insatschef räddningsjänsten.

I klippet hör du Fredrik Iwanson, insatschef räddningsjänsten, berätta hur de arbetat för att släcka branden.

Under tisdagskvällen började det att brinna i en butik i centrala Ulricehamn. En person fick föras till sjukhus med lindriga skador.

Räddningstjänsten var på plats med som mest femton enheter. Först efter midnatt var faran över.

Bevakar brandplatsen

Räddningstjänsten kommer att vara på plats under dagen för eftersläckningsarbete och kontrollerar brandväggarna så att det inte finns några glödbränder kvar som gör att branden kryper vidare.

– Vi har bevakning av brandplatsen och kommer att göra en tekniskundersökning när det är möjligt, säger Peter Adlersson, presstalesperson i region Väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.