• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På tisdagsmorgonen svämmade E6:an över i höjd med Kållered, söder om Göteborg. Foto: TT

Räddningstjänsten om ovädret Hans: Jobba hemma om du har möjlighet

Uppdaterad
Publicerad

Det är fortsatt stor påverkan i Västsverige när ovädret Hans fortsätter attdra fram.Vattenfyllda källare, nedfallna träd och översvämmade vägar är några av konsekvenserna efter natten mot onsdagen.

– Om man har möjlighet att jobba hemifrån så kan det vara bra idag. Det är många vägar som är avstängda, säger Mats Gränsmark, ledningsbefäl på Västraräddningsregionen.

E6:an är avstängd i höjd med Kållered på grund av översvämning fram till klockan 18 på onsdagen. Trafiken kommer att ledas om och bilister uppmana ta alternativa vägar.

I Mölndal har cirka 500 hushåll varit drabbade av strömavbrott, och räddningstjänsten i Göteborg har haft fullt upp med larm om översvämningar och översvämmade källare.

– Vi har haft att göra ända till klockan 03 inatt med många stormrelaterade händelser, med översvämningar och nedfallna träd, säger Mats Gränsmark.

Uppmaningen: Jobba hemma om du kan

Han uppmanar de som har möjlighet att jobba hemma under onsdagen.

– Om det är acceptabelt för arbetsgivaren tänker jag att det kan vara en bra grej, det är ju svårt att ta sig fram, säger Mats Gränsmark.

– Vi förväntar oss att det kommer fortsätta under dagen. Att folk vaknar och upptäcker att det kanske runnit ned vatten i källaren, säger Mats Gränsmark på räddningstjänsten.

Kållered är ett av de om råden som blivit särskilt drabbade av översvämningarna. I klippet  möter du floristerna Susanne Fahlström och Yvette Karlsson som oroas för att deras butik ska svämma över.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Floristerna Susanne Fahlström och Yvette Karlsson vid butiken i Kållered. Foto: Maria Elena Zelaya/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.