Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Övervakningsfilmen är av stor betydelse för att förstå händelseförloppet som utspelade sig på en spårvagn i Göteborg i mitten av augusti då en kvinna sköts. Foto: Polisens förundersökning

Ragad blev skjuten på spårvagn i Göteborg: ”Tänkte nu dör jag”

Uppdaterad
Publicerad

Ragad satt på en spårvagn i Majorna i Göteborg, när hon hörde en smäll. Sedan såg hon blodet på kroppen och insåg att det var ett skott – hon hade blivit träffad. På torsdagen inleds rättegången mot den man i 60-årsåldern som är misstänkt för skjutningen.

– Jag tänkte ”nu dör jag”. Jag tänkte på mina barn, i skolan. Vem ska hämta dem? säger Ragad.

Se filmen där Ragad träffas av skottet på spårvagnen – hör henne berätta om händelsen i klippet.

Det var den 16 augusti som Ragad, som är i 30-årsåldern, satt på en spårvagn på väg till skolan. Övervakningsfilmer från spårvagnen visar hur en man som sitter bakom Ragad tar upp en pistol ur en väska, fingrar på den, och plötsligt går ett skott av.

”Min kropp brann”

Ragad träffades av skottet i buken och fick allvarliga skador som gör att hon idag har svårt att röra sig. Hon beskriver att hon lever i rädsla efter händelsen och vill därför vara anonym. När skottet avslossades förstod hon först inte att hon blivit skjuten.

– Det kändes som att min kropp brann. När jag tittade under kläderna såg jag ett djupt sår i magen, jag såg fett och blod.

Misstänkt hävdar olyckshändelse

Den åtalade mannen som nekar till brott hävdar att skottet avlossades av misstag, vilket åklagaren anser stöds av övervakningsfilmen. Men Ragad själv har svårt att förlika sig med det.

– Varför riktade han vapnet mot mig och inte nån annanstans? Han har förstört mitt liv, säger Ragad.

På torsdagen inleds rättegången och mannen står åtalad misstänkt för grovt vapenbrott och grovt vållande till kroppskada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.