Rånad på guldhalsband – sju personer gripna

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna blev rånad på sitt guldhalsband när hon gick ur sin bil i Slätta Damm i Göteborg. En knapp timme senare grips sju personer som kan sättas i samband med rånet.

Det var när kvinnan gick ur sin bil som en annan bil stannar bredvid och en ensam okänd man kommer emot henne. Kvinnan frågar då ifall hon kan hjälpa honom på något sätt, men mannen säger inget. Han rycker i stället av hennes halsband och hoppar sedan in i den bil han kom i.

Både kvinnan och andra vittnen på platsen lämnar uppgifter till polisen om deras iakttagelser.

Flera halsband på kvinna

– Dessa vittnesuppgifter gick ut till alla polispatruller i hela Storgöteborg och efter en stund var det en civil patrull ute på Hisingen som ser den misstänkta bilen vid Rambergsvallen, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Västra götaland.

Fler polispatruller skickas till platsen, sju personer grips och två bilar tas i beslag. Samtidigt hittas flera guldhalsband på en av kvinnorna som grips.

– På halsbanden finns skador som om de ryckts av någon, säger han.

Enligt honom kan det röra sig om någonting större än bara den här händelsen eftersom det hittats flera halsband och ett pantkvitto i en av bilarna. Samtliga gripna personer togs in till polisstationen för vidare utredning.

SVT Nyheter Väst har tidigare rapporterat om liknande rån, där gärningsmän ryckt loss guldhalsband från framför allt äldre kvinnor. Och polisen i region Väst har under en tid fått motta mängder av den här typen av larm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.