Foto: George Adam

Albert Andjelkovic om värdet av positiv rapp

Uppdaterad
Publicerad

Albert Andjelkovic lämnade sitt besvärliga liv bakom sig och satsar i dag på musiken. För honom har positiv rapp en betydande roll i musiken.

– De flesta rappare visar upp guldkedjor, pengar och pistoler, säger han.

År 2014 avled Albert Andjelkovics bror vilket blev en tankeställare för honom, han lämnade sitt problematiska liv och slutade hänga i kriminella miljöer. I dag rappar Albert om problem han möter i vardagen. 

– Jag fann Jesus och valde därför en annan väg, säger Albert och fortsätter:

– Det jag kommer ihåg från den tiden är att jag var otrygg i mig själv och så tror jag att många unga också känner.

Rappkulturen skiljer sig hos Albert

Albert Andjelkovic jobbar som behandlingsassistent i Trollhättan. Han berättar att hans musik skiljer sig från många andra rappare. Han vill förmedla ett positivt budskap till ungdomar.

– De flesta rappare visar upp guldkedjor, pengar och pistoler, säger han.

Positiv respons

Albert har i dagsläget inget skivkontrakt. Han delar med sig av sin musik på sociala medier, där unga hör av sig och berättar att de relaterar till hans texter.

– Det glädjer mig. Jag kämpar för att människor i kriminella kretsar ska växa upp och bli stabila, säger Albert Andjelkovic.

Hör Albert berätta om musiken i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.