Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att se Niklas Claesson, chefsombudsman för Moderaterna i Västra Götaland, berätta om situationen som uppstått kring Rasmus Möller efter den senaste tidens granskning. Foto: SVT / Tomas Ek/Sveriges Radio

M: Därför lämnar oppositionsrådet Rasmus Möller i Lidköping sina uppdrag

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste tiden har Nya Lidköpings-Tidning och Skaraborgs Allehanda granskat det moderata oppositionsrådet i Lidköping, Rasmus Möller, och hans inblandning i två bolag. Nu lämnar han sina politiska uppdrag.

I klippet hör du Niklas Claesson, chefsombudsman för Moderaterna i Västra Götaland, berätta mer.

Enligt Nya Lidköpings-Tidning och Skaraborgs Allehanda har Möller varit ansvarig för driften i två bolag som misskötts. Det ska enligt granskningen handla om skatteskulder, löneutbetalningar och kronofogdeärenden på grund av uteblivna betalningar till leverantörer.

Valet 2022 Väst

Nu har Rasmus Möller valt att lämna sina politiska uppdrag.

”Bristande förtroende”

Moderaternasgruppledare i Lidköping säger att förtroendet för Möllerär skadat efter den senaste veckans rapportering om Möllersinblandning i två bolag.

– Det har uppstått bristande förtroende för Rasmus, vilket har lett fram till att han tagit det valet att lämna sina politiska uppdrag, säger Niklas Claesson, chefsombudsman för Moderaterna i Västra Götaland.

Rasmus Möller vill inte ställa upp på en intervju, utan hänvisar till partiet. I socialamedier skrivar han: ”Framåt tänker jag ägna mig åt att ta hand om mig själv och försöka landa på båda fötterna i livet”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Väst

Mer i ämnet