Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Försvarsadvokaten Lars Almlöf berättar varför den misstänkta mannen fick fortsätta arbeta som lärare. Foto: Sofia Netskar/SVT

Rättegång mot våldtäktmisstänkt lärare igång i Borås

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen drog rättegången igång mot den 30-åriga lärare som misstänks för att ha begått brott mot 15 elever i Borås, bland annat våldtäkt mot barn. Läraren arbetade på en låg- och mellanstadieskola har erkänt att han hade en dragning till barn.

Den 30-åriga lärare misstänks för ett 30-tal gärningar mot elever på en låg– och mellanstadieskola i Borås. Mannen nekar till flertalet av punkterna han anklagats för.

Bland annat menar han att han ”borstat bort damm” från barnens kläder, kollat storlek på kläder eller tagit bort trådar.

”Har inte kunnat kontrollera sig”

– Många av de här åtalspunkterna menar vi är sådant som hänt genom lek. Sen finns det vissa ställen där han inte kunnat kontrollera sig, säger mannens försvarsadvokat Lars Almlöf.

Läraren har bland annat erkänt ett fall av våldtäkt mot barn.

Se mannens advokat förklara varför mannen fortsatte arbeta med barn och se bilder från tingsrätten i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.