Razzia mot 15 gym i Göteborg – åtta misstänks för dopingsbrott

Uppdaterad
Publicerad

Polisen slog nyligen till mot 15 gym i centrala Göteborg. Resultatet: Åtta personer misstänks för brott mot dopinglagen.

– I flera fall genomfördes både kroppsbesiktningar och husrannsakningar där dopingpreparat påträffades, men även narkotika och vapen, säger Christian, polisassistent vid lokalpolisområde Storgöteborg city, i ett pressmeddelande.

Vid insatserna som ägde rum under två kvällar användes både uniformerad och civil personal. Polisen menar att kontrollerna är viktiga då unga personer som går till gymmen påverkas negativt av att vara i samma miljö där människor använder doping och narkotika.

– Dopingpreparat utgör en stor inkomstkälla för kriminella nätverk, säger Christian, polisassistent vid lokalpolisområde Storgöteborg city.

Ett bra samarbete

Polisen uppger att det ett bra samarbete med antidopingorganisationer, kommun och gymkedjor i Göteborg. Samtidigt är de missnöjda med att det fortfarande finns flera aktörer som inte tar frågan på lika stort allvar.

– Även fast vi har ett gott samarbete finns det gym som inte är lika vaksamma för problematiken, säger Christian.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer