Foto: Trafikverket

Regeringen avslår överklaganden om Västlänken

Uppdaterad
Publicerad

Samtliga personer och föreningar som till regeringen överklagat bygget av Västlänken får avslag. Detta enligt ett beslut infrastrukturminister Anna Johansson signerat, efter regeringens sammanträde under torsdagen.

178 överklaganden behandlades, överklaganden som lämnats in av personer och föreningar som anser att Västlänken borde stoppas och/eller att Trafikverket ska återbehandla ärendet, skriver GP.

De klagande menar, bland annat, att ett bygge skulle orsaka irreparabla skador på kulturmiljön vilket skulle strida mot plan- och bygglagen och miljöbalken.

Västlänken

Något regeringen alltså inte håller med om. Man håller heller inte med de som uppgett att projektet saknar rimlig samhällsnytta och att bygget kommer att verka menligt på såväl samhällsekonomi som stadsutveckling. Helt avgjord är ännu inte frågan.

Under hösten väntas Mark- och miljödomstolen komma med sitt beslut angående bygget av Västlänken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västlänken

Mer i ämnet